De laatste test is ten einde, komend weekend begint het echte werk

De testdagen zitten erop, het is nu tijd voor het echte werk. Jeffrey Buis en het Motozoo Racing Team hebben de afgelopen twee dagen met een goed gevoel afgesloten. Er werd op maandag en dinsdag getest op het circuit van Motorland Aragon, waar komend weekend ook de eerste ronde van het WorldSBK-kampioenschap plaats vindt.

De Kawasaki-coureur kijkt met een goed gevoel terug. Tijdens deze officiële WorldSBK test werden er veel nuttige kilometers gemaakt ter voorbereiding op komend wedstrijdweekend. Daarbij was het ook de eerste keer dat Jeffrey samen met zijn collega coureurs in actie kwam op het Spaanse circuits. De coureur uit Steenwijkerwold sloot de test af met een beste tijd van 1.55.969 wat goed was voor een 23e plaats op ranglijst. Ook stonden de afgelopen twee dagen ook in het teken van fotoshoots en media momenten.

Jeffrey: “De testdagen zitten erop. We hebben deze twee dagen weer flinke stappen kunnen maken ten opzichte van de vorige testdagen. Maandag hebben het team en ik voornamelijk gewerkt aan de setting van de motor, waarbij wij dat vandaag verfijnd hebben. Er moet daarentegen nog een stap gemaakt worden om er beter bij te staan. Komende dagen zullen we samen met het team kijken of en nog punten kunnen worden verbeterd aan de motorfiets. Er valt sowieso nog winst te behalen. Nu op naar de eerste wedstrijd van het seizoen, ik heb er zin in!”

Aanstaande vrijdag zal het World Supersport 600 groen licht krijgen voor het eerste raceweekend van dit seizoen. Onderstaand het tijdschema wanneer Jeffrey zijn trainingen, kwalificaties en wedstrijden rijdt;

Vrijdag:
Vrije training 1: 11:25 – 12:10
Vrije training 2: 16:00 – 16:45

Zaterdag:
Superpole: 10:25 – 10:45
Race 1: 15:15

Zondag:
Warm up: 09:25 – 09:40
Race 2: 12:30

 

 

Fotografie: Randy van Maasdijk