Gemengde gevoelens voor Jeffrey Buis na WorldSSP ronde in Tsjechië

De laatste race voor de zomerstop werd verreden in het weekend van 29 tot en met 31 juli op het circuit van Autodrom Most in Tsjechië. Elk weertype kwam aanbod, van warm tot koud en van zonnig tot bewolkt met regendruppels. Het was een ingewikkeld weekend voor de 20-jarige coureur en het Motozoo Racing Team in Most.  

Jeffrey Buis gaat de zomerstop in met gemixte gevoelens na het wedstrijd weekend op het Autodrom Most. Op vrijdag werd progressie gemaakt maar sloot hij de dag af met een valpartij. Tijdens de Superpole op zaterdag moest het gebeuren in de laatste paar minuten. Dat lukte de Motozoo Racing Team coureur en kwalificeerde zich op een 28e plaats. Waarmee hij zich flink wist te verbeteren ten opzichte van de vrijdag in het WorldSPP veld. Maar dit was echter niet genoeg voor een goede uitgangspositie.

De eerste wedstrijd op zaterdag begon prima voor de jonge Nederlander. Hij had een goede start en kwam tijdens de eerste doorkomst door op een 21e plaats. Hij passeerde enkele rijders en lag kort op plaats negentien. Maar naarmate de wedstrijd volgde en de grip begon af te nemen kreeg Jeffrey te maken met een onstabiele motor. Hierdoor kon de rijder uit Steenwijkerwold de Kawasaki ZX-6R niet rijden zoals hij dat zou willen. Hierdoor zakte Jeffrey terug naar een 25e plaats. Een teleurstellend resultaat, omdat er meer in had gezeten

De op zondag verreden wedstijd was wederom een lastige race voor Jeffrey en was identiek aan de dag ervoor. De start was goed en kon de eerste ronden goed meekomen met een stel coureurs. Hij kon dit keer langer aan aanhaken dan de race op zaterdag. Daarna viel er een gat tussen de Motozoo Racing Team coureur en de rijders die voor hem reden en verloor hij per ronde veel tijd. De race werd vroegtijdig afgebroken door een rode vlag situatie, wat resulteerde in een 21e plaats.

Jeffrey Buis: “Vrijdag begon redelijk goed, ik had een goed gevoel met de motor. Helaas crashte ik in FP2 met nog een paar minuten te gaan. De Superpole op zaterdagochtend was niet slecht, ik kon mijn tijd verbeteren, maar dat was niet genoeg voor een goede uitgangspositie. De eerste race begon goed, tijdens de start wist ik enkele plaatsen te winnen en ik kon een paar rijders volgen. Later was mijn ritme niet zo goed als degene voor mij en verloor terrein. Daarnaast had ik wat problemen met de stabiliteit van de motor en kon ik niet rijden zoals ik wou. De tweede race was bijna hetzelfde en had ik simpelweg niet het juiste tempo. Ik moet hard werken voor het tweede deel van het seizoen. Veel dank aan het Motozoo Racing Team voor het weekend.”

Het WK Supersport heeft nu een zomerstop van zes weken. De eerste volgende race vindt plaats in Frankrijk op het circuit van Magny Cours in het weekend van 9 tot en met 11 september. In die tussentijd zal Jeffrey hard gaan trainen om zo goed mogelijk aan het laatste deel van het seizoen te beginnen.

Foto credits: Randy van Maasdijk