Een lastig weekend voor Jeffrey Buis in Misano

Afgelopen weekend reed Jeffrey Buis zijn vierde wedstrijdweekend van het seizoen. Van vrijdag 10 juni tot en met zondag 12 juni was Misano World Circuit Marco Simoncelli het strijdtoneel voor het WK Supersport kampioenschap. De 20-jarige Kawasaki coureur kende een crash in race een en scoorde een 27e plaats in race twee. Het was een ingewikkeld weekend in Italië voor de Motozoo Racing Team coueur.

Met veel strijdlust begon Jeffrey op vrijdagochtend aan de eerste vrije training op het Italiaanse circuit. Echter duurde deze sessie nog geen twee ronden. Technische problemen met het motorblok forceerde de Motozoo Racing Team coureur om direct de pitbox op te zoeken. Hierdoor mistte de rijder uit Steenwijkerwold een complete sessie en dus veel nuttige rijtijd. Voor de tweede vrije training had het team het nodige werk verricht om het motorblok om te wisselen. De tweede vrije training stond daarom ook in het teken van meters maken en het circuit leren kennen met de 600cc-machine. Zodoende gingen de rondetijden rondje bij rondje omlaag.

Op zaterdagochtend stond de Superpole op het programma. Onder zomerse tempraturen wist Jeffrey wist gedurende de sessie continu te verbeteren. Hij wist zich hiermee op een 31e plaats te kwalificeren voor de wedstrijden. Jeffrey had zin om te racen en wou dan ook graag verder werken aan zijn raceritme om weer nuttige informatie mee te nemen.

Tijdens race een had Jeffrey een goede start en wist de eerste ronde vele plaatsen goed te maken. We zagen de Kawasaki coureur met de eerste doorkomst op een 22e plaats. Hij zat in een groep waarin Jeffrey zich keurig naar voren wist te knokken in de eerste paar ronden. Helaas vergde Jeffrey te veel van de Kawasaki en verloor de voorkant met een stevige crash tot gevolg. Jeffrey was gelukkig ongedeerd en was klaar om zondag te ommekeer te maken.

De tweede wedstrijd in Misano was zwaar voor de 20-jarige Nederlander. Jeffrey zijn start was goed maar en kon aanpikken bij een aantal rijders, totdat de grip begon aftenemen. Vervolgens was het moeilijk om het tempo te volgen van de rijders voor hem. Hierdoor kwam hij in niemandsland te rijden en kon niet het ritme rijden wat hij graag wou. Hiermee sluit Jeffrey een lastig weekend af op een 27e plaats.

Jeffrey: “Het begon op vrijdagochtend met de technische problemen, waardoor ik de nodige meters miste op de 600cc-machine. Tijdens de Superpole op zaterdag wist ik mij continu te verbeteren. Race een begon goed, ik kon direct een aantal posities winnen. Ik vocht mij door de groep, totdat ik rond plek twintig belande. De voorkant van de motor gleed weg met een stevige crash tot gevolg. Tijdens race twee was het doel uitrijden en leren. Dat heb ik dan ook gedaan. In de beginfase kon ik meekomen maar vervolgens verloor ik de aansluiting en werd het een lange en eenzame race. Mede door de flinke valpartij was het vertrouwen in de motor verloren. Het was een lastig maar leerzaam weekend. Nu ga ik hard aan het werk voor de eerstvolgende wedstrijd. Dank aan het Motozoo Racing Team voor dit weekend.”

Over ruim een maand is het WK Supersport kampioenschap terug. Jeffrey komt in het weekend van 15 tot 17 juli in actie op het circuit van Donington Park in Engeland.

Foto credits: Randy van Maasdijk