Jeffrey Buis benoemd tot ambassadeur van Stichting Against Cancer

Jeffrey Buis is woensdag 18 juli benoemd tot ambassadeur van Stichting Against Cancer. Dit officiële moment vond plaats tijdens hun jaarlijkse circuitdag op het TT Circuit Assen. Jeffrey gaat zich inzetten voor de stichting die als doel heeft om kinderen een glimlach te geven tijdens hun race tegen de vreselijke ziekte kanker.

De Stichting Against Cancer organiseert veel evenementen voor de kinderen, waaronder een jaarlijkse circuitdag. Woensdag 18 juli 2018 was de veertiende keer dat het evenement werd georganiseerd op het TT Circuit Assen. Tijdens deze dag zijn er veel activiteiten; kinderen kunnen achterop de motor stappen bij één van de vele vrijwilligers of een rondje meegaan in een raceauto. Ook is er volop vertier in de paddock waar veel bedrijven en overheidsinstellingen hun steentje aan bijdragen. Dit alles in het teken om een glimlach te geven aan kinderen en hun gezinnen die bezig zijn tegen hun race tegen kanker.

Tijdens de circuitdag werd Jeffrey Buis geïntroduceerd als de nieuwe ambassadeur van Stichting Against Cancer. Jeffrey zal deze stichting zo goed mogelijk gaan promoten. Daarnaast zullen tijdens race-evenementen kinderen en hun gezinnen welkom zijn om een kijkje te nemen bij het team van Jeffrey, met als doel om hen een fantastische dag te bezorgen. Daarnaast zijn er meer ideeën over hoe Jeffrey zich kan gaan inzetten voor de stichting, die in de komende periode verder uitgewerkt gaan worden. De Stichting Against Cancer heeft meerdere ambassadeurs uit de sportwereld waaronder ook World Supersport coureur Rob Hartog, die zich met een eigen raceteam al jarenlang enorm inzet voor de stichting.

Tijdens de circuitdag van Against Cancer waren er veel glimlachen te zien bij de kinderen en Jeffrey heeft een bijzondere, maar vooral een mooie dag gehad in zijn nieuwe rol. Tijdens de circuitdag wordt er ook geld ingezameld en deze veertiende editie leverde een prachtig bedrag op van € 70.000,-.

Jeffrey Buis: ‘Ik ben trots dat ik mij vanaf nu een ambassadeur mag noemen van Stichting Against Cancer. Toen de stichting mij vroeg voor deze rol had ik weinig bedenktijd nodig en ik vind het dan ook een hele eer. De circuitdag was erg bijzonder om mee te maken. Het is prachtig om de kinderen te zien glimlachen en te zien genieten van de activiteiten, maar ook heel heftig om te beseffen met welke race deze kinderen met hun gezinnen bezig zijn. Ik ga mijn uiterste best doen om mij zo goed mogelijk in te zetten als ambassadeur van Stichting Against Cancer!’

Patrick Boxem, voorzitter van Stichting Against Cancer: ‘We zijn ontzettend blij dat Jeffrey Buis ambassadeur van onze stichting is geworden. Onze stichting, ontstaan vanuit de motorsport, zet zich in om gezinnen waarvan een kind getroffen is door kanker een onbezorgde dag te geven. Even weer de batterij opladen zodat zij weer hun eigen race tegen kanker aan kunnen gaan. Jeffrey is met zijn 16 jaar een talent in de motorsport. Maar bovenal is hij, samen met onze andere ambassadeurs, ook een inspiratie voor alle kinderen die strijden tegen deze vreselijke ziekte. We zijn trots dat Jeffrey ons wil helpen om onze stichting nog meer onder de aandacht te brengen.’

Lees meer over Stichting Against Cancer via: https://againstcancer.nl/

Fotografie: Erik de Ruijter