Jeffrey Buis volledig hersteld, overwinningen behaald en klaar voor Misano

Na een pauze van maar liefst zes weken is het WK Supersport 300 kampioenschap komend weekend terug in actie. Jeffrey Buis is volledig hersteld na zijn valpartij in Assen en heeft in de tussentijd twee wedstrijden gereden in het Duitse IDM-kampioenschap, waarbij hij twee keer als winnaar wist te finishen. Aankomend weekend van 14 tot en met 16 juni is de derde ronde van het wereldkampioenschap op het circuit van Misano in Italië.

Ondanks een lange stop van het FIM World Supersport 300 championship heeft Jeffrey niet stilgezeten. Na een turbulent einde van zijn thuiswedstrijd in Assen eind april heeft de KTM-coureur hard getraind om weer volledig fit te zijn. Dit deed hij door tweemaal aan de start te verschijnen in het IDM Supersport 300 kampioenschap samen met Team Freudenberg. Maar ook werden de nodige trainingsmeters gemaakt op de kleine motoren en op de racefiets. Al met al een intensieve periode waarin Jeffrey veel kilometers heeft gedraaid en zich goed heeft kunnen voorbereiden op het vervolg van het wereldkampioenschap.

Overwinningen in het IDM Supersport 300
De coureur uit Steenwijkerwold gebruikte de wedstrijden in het IDM Supersport 300 als training en om de nodige punten te testen op de KTM RC 390 motorfiets. Zo startte Jeffrey tijdens de openingsronde van het IDM-kampioenschap op de Sachsenring. Hier was het doel om te kijken hoe het gevoel was, na de opgelopen hersenschudding in Assen. Al gauw wist Jeffrey in zijn vertrouwede ritme te komen en zijn snelheid mee te nemen. In de eerste wedstrijd finishte de jonge coureur als derde en in de tweede wedstrijd kwam hij in openingsfase ten val, waarbij hij ongedeerd bleef.

Ook besloot Jeffrey samen met zijn team tijdens het IDM in Oschersleben te starten. Deze wedstrijd werd als training beschouwt, waarbij de nodige dingen konden worden getest en geprobeerd. Iets waar normaalgesproken weinig tijd voor is. Het bleek een goed weekend, waarin hij in elke sessie de tijdenlijsten wist aan te voeren en zo ook in de wedstrijden. In beide races vocht hij duels uit met zijn teamgenoten waarbij hij tweemaal de hoogste trede van het podium mocht beklimmen. Deze voorbereidingen stemmen Jeffrey positief voor de volgende wedstrijden in het wereldkampioenschap dat aankomend weekend in Italië wordt hervat.

Jeffrey Buis: “De afgelopen weken heb ik veel kunnen rijden en ook twee raceweekenden in het IDM mee kunnen doen samen met Team Freudenberg. In beide wedstrijden hebben we veel kunnen testen aan de motorfiets, waar we anders weinig tijd voor hebben. Ik voel mij goed op de KTM-machine, de snelheid is aanwezig en we hebben mooie resultaten behaald. Al met al goede trainingen en voorbereiding voor de wedstrijden in Misano.”