Jeffrey Buis maakt WK Supersport 600 debuut bij G.A.P. Motozoo Racing by Puccetti in Argentinië

Het seizoen 2021 is nog niet voorbij voor Jeffrey Buis! In het weekend van 15 t/m 17 oktober gaat Jeffrey zijn debuut maken ik WK Supersport 600 klasse. De 19-jarige coureur heeft de kans gekregen om bij het G.A.P. Motozoo Racing by Puccetti team te gaan racen op een Kawasaki ZX-6R tijdens deze voorlaatste ronde van het seizoen 2021 op het Circuito San Juan Villicum in Argentinië.

Afgelopen weekend eindigde Jeffrey Buis als derde in de WK Supersport 300 eindstand, nadat hij een jaar eerder wereldkampioen was geworden. Hiermee liet de coureur uit Steenwijkerwold zien dat hij opnieuw tot de wereldtop behoort. Dit bleef ook niet onopgemerkt in de WorldSBK paddock. Voor de WK Supersport (600) en WK Superbike klasse is het seizoen nog niet voorbij, want zij gaan nog racen in Argentinië en Indonesië. Jeffrey heeft de kans gekregen om voor het G.A.P. Motozoo Racing by Puccetti team in actie te komen tijdens de WK Supersport (600) ronde in Argentinië. Bij het Italiaanse Kawasaki team is onlangs een plekje vrijgekomen, die door Jeffrey opgevuld kan worden tijdens de races in Zuid-Amerika, die in het weekend van 15 t/m 17 oktober zullen plaatsvinden.

Een prachtige kans voor de 19-jarige coureur om zijn debuut te maken in deze klasse, nadat hij dit jaar al het nodige testwerk heeft verricht met een Kawasaki ZX-6R. In het voorjaar heeft Jeffrey met deze motor al een aantal keer in Spanje en op diverse andere circuits gereden. Tijdens de Duitse IDM ronde op het TT Circuit Assen reed Jeffrey zijn eerste Supersport 600 wedstrijden, die hij zeer verdienstelijk als achtste en negende wist af te sluiten. De WK-races in Argentinië, zullen naast een geweldig avontuur, voornamelijk in het teken staan van veel leren en proeven aan deze nieuwe klasse.

Jeffrey Buis: “Ik ben heel erg blij met deze kans van het G.A.P. Motozoo Racing by Puccetti team om in Argentinië te kunnen rijden in de WK Supersport 600! Het is een mooie manier om te kunnen proeven aan deze klasse. De Kawasaki ZX-6R is voor mij bekend, maar deze specifieke motor nog niet. De races zijn helemaal aan de andere kant van de wereld, wat het ook wel een spannend avontuur maakt. Ik kijk er heel erg naar uit!”