Sterk debuut voor Jeffrey Buis in IDM Supersport 600 klasse

Jeffrey Buis reed afgelopen weekend zijn eerste races in de IDM Supersport 600 klasse op het TT Circuit Assen. Het was een goed debuut voor de Kawasaki coureur, waarbij hij gedurende het weekend veel progressie maakte en met twee dikke top-tien klasseringen naar huis ging. 

Jeffrey Buis maakt afgelopen weekend zijn officiële debuut in de Supersport 600 klasse. Dit deed de coureur uit Steenwijkerwold tijdens het IDM evenement op het TT Circuit Assen. In het sterke IDM Supersport 600 veld kende Jeffrey als gastrijder een sterke eerste trainingsdag waarin hij zijn rondetijd gedurende de sessies steeds verder wist aan te scherpen. Vanaf 1’44.0 na de eerste vrije training, wist de Kawasaki-coureur er uiteindelijk een 1’42.7 van te maken in de kwalificaties. Jeffrey plaatste zich als veertiende, wat betekende dat hij vanaf de vijfde startrij aan de races mocht beginnen.

Bij de start van zijn allereerste Supersport 600 race wist Jeffrey gelijk wat plaatsen te winnen. Binnen een paar ronden was de 19-jarige coureur binnen de top-tien aangekomen aan de voorzijde van de tweede groep. Er werd een mooie strijd, waarbij er een hoog tempo in de 1’42 werd gereden. In de slotfase wist Jeffrey nog twee plaatsen te winnen, waardoor hij zijn debuutrace in de IDM Supersport 600 klasse met een keurige achtste plaats afsloot. In de tweede race was Jeffrey iets minder goed weg, maar hij kon gelijk weer wat rijders inhalen. Er waren wat kleine aanpassingen aan de motor gedaan, maar dat pakte niet perfect uit. Jeffrey kon de motor wat moeilijk gestopt krijgen en het duurde even voordat hij zijn ritme kwam. In het tweede deel van de race wist de Kawasaki coureur naar een de groep voor plaats zeven te rijden en reed hij met een 1’42.4 weer een nieuw pr. In de slotfase wist Jeffrey nog twee rijders te passeren, waardoor hij opnieuw binnen de top-tien als negende wist te eindigen.

Jeffrey gaat zich nu weer focussen op het WK Supersport 300 kampioenschap, waarin hij derde staat in de tussenstand. De volgende WK-races worden in het weekend van 3 t/m 5 september verreden op het circuit van Magny Cours in Frankrijk.

Jeffrey Buis: “Het was een gaaf weekend in Assen! Het was voor mij de eerste keer dat ik echt tussen de 600 rijders reed en daar heb ik veel van geleerd. We hebben met het team goed gewerkt en in iedere sessie verbeterd. Het waren twee goede races en twee keer in de top-tien finishen in dit sterke veld tijdens mijn debuut is een goed resultaat. Dik tevreden over mijn races, mijn tempo en de resultaten. Ik wil het team bedanken voor dit weekend!”

Foto credits: Damon Teerink