Jeffrey Buis eerste en tweede in de Yamaha R3 Cup tijdens IDM Assen

Jeffrey Buis heeft uitstekende prestaties neergezet in de Yamaha R3 Cup tijdens het IDM-evenement op het TT Circuit Assen. Jeffrey stuurde zijn HdeB Dutch Motorsport Yamaha naar een eerste en tweede plaats in de wedstrijden. Dit betekende de derde overwinning van het seizoen voor de 16-jarige coureur uit Steenwijkerwold.

In het weekend van 7 t/m 9 september stonden er voor Jeffrey Buis twee wedstrijden op het programma in de Yamaha R3 Cup. Het raceweekend tijdens het IDM-evenement op het TT Circuit Assen was de voorlaatste ronde van het seizoen.

Tijdens de eerste vrije training op vrijdag was de baan nat en tijdens de tweede sessie kregen de rijders te maken met een opdrogende baan. Gelukkig was het zaterdag tijdens de kwalificaties wel droog. In de eerste kwalificatie lukte het Jeffrey nog niet om aan zijn gewenste rondetijden te komen, maar de tweede kwalificatie verliep beter. Jeffrey wist in de slotfase een 1’56.990 te noteren, waarmee hij zich als derde kwalificeerde in de Yamaha R3 Cup. Deze rondetijd was tevens zijn snelste ronde op Assen met de Yamaha R3.

In de eerste race maakte Jeffrey deel uit van een mooie kopgroep van eerst vier en later vijf rijders. Er werd constant van positie gewisseld. In een spannende laatste ronde wist Jeffrey naar een tweede plaats te rijden. In de tweede race deed de coureur uit Steenwijkerwold het zelfs nog beter! De race werd verreden over twee delen vanwege een rode vlag situatie. De herstart ging over vijf ronden en deze keer was Jeffrey in het groepje van vijf het sterkste en pakte zijn derde overwinning van het seizoen.

Tijdens de zeer geslaagde dag voor het JB6 Dutch Motorsport Team waren er ook veel sponsoren en vrienden aanwezig, die gedurende de dag genoten van een BBQ die werd verzorgd door Streekslager T. Huisman. Jeffrey staat op een derde positie in de Yamaha R3 Cup tussenstand met nog twee races te gaan, die van 28 t/m 30 september worden verreden op Hockenheim.

Fotografie: Henk Teerink en Frank Lafeber