Jeffrey Buis WINT tijdens de Gamma Racing Day!

Jeffrey Buis de zeer spannende Yamaha R3 Cup wedstrijd tijdens de Gamma Racing Day op zijn naam geschreven! Jeffrey sloeg toe in de laatste ronde, waarin hij in een kopgroep van vijf het sterkste bleek te zijn. Het is de tweede overwinning van het seizoen voor de 16-jarige coureur uit Steenwijkerwold.

Jeffrey Buis reed op 18 en 19 augustus tijdens de Gamma Racing Day op het TT Circuit, het grootste gecombineerde auto-, motor- en kartraces evenement van Europa. Zaterdagmorgen vroeg in de ochtend was de eerste kwalificatie. Jeffrey wist de sessie goed op te bouwen en in zijn laatste ronde een keurige tweede tijd te zetten. Voor de tweede training waren de temperaturen wat gestegen en de baancondities beter. De rijders gingen dan ook sneller rond. Jeffrey sloot de tweede kwalificatie af in vijfde positie. Aangezien er ook diverse gastrijders aan de start stonden, was Jeffrey derde van de vaste Yamaha R3 Cup rijders.

De tribunes van het TT Circuit Assen waren volgepakt tijdens de start van de Yamaha R3 Cup wedstrijd, waarbij Jeffrey vertrok vanaf de tweede startrij. In de beginfase ontstond er een kopgroep van tien rijders. Halverwege de race viel de groep in tweeën en Jeffrey wist aan te sluiten bij de leiders. Jeffrey reed sterk en bevond zich grotendeel in tweede en derde positie. De vijf rijders bleven bij elkaar tot aan de finish. Jeffrey ging als derde de laatste ronde in, maar dit werd al snel een tweede en in het laatste deel van het circuit wist hij de leiding te pakken. Jeffrey stond deze niet meer af en kwam met een nipte voorsprong van 0.044 seconde als eerste over de finish. Een prachtige overwinning voor de coureur uit Steenwijkerwold tijdens de Gamma Racing Day!

Volgend weekend komt Jeffrey en zijn JB6 Dutch Motorsport Team alweer in actie. Dan rijdt Jeffrey niet in de Yamaha R3 Cup, maar in de IDM Supersport 300 klasse op de Lausitzring in Duitsland. De volgende ronde van de Yamaha R3 Cup is van 7 t/m 9 september op het TT Circuit Assen.

Fotografie: Henk Teerink