Jeffrey Buis sluit zijn Yamaha R3 Cup seizoen af met een overwinning

Jeffrey Buis heeft zaterdagmiddag de Yamaha R3 Cup wedstrijd in Hockenheim op zijn naam geschreven. Daarmee heeft de 16-jarige coureur drie van zijn laatste vier wedstrijden gewonnen! In de tweede race van zondag ging Jeffrey niet van start, omdat hij anders niet op tijd in Spanje zou zijn voor het Red Bull MotoGP Rookies Cup selectie evenement.

In het weekend van 28 t/m 30 september was het laatste evenement van de Yamaha R3 Cup op de Hockenheimring. Er werd net als veel andere evenementen samen gereden met de IDM Supersport 300 klasse. Het was voor Jeffrey Buis de allereerste keer dat hij in Hockenheim reed, maar hij wist gedurende de trainingen de baan al snel eigen te maken. In het slot van de tweede kwalificatie wist de coureur uit Steenwijkerwold een scherpe tijd te zetten wat goed was voor de derde positie in de Yamaha R3 Cup.

In de eerste race op zaterdagmiddag wist Jeffrey al snel de aansluiting te vinden met de kopgroep van de Yamaha R3 Cup die bestond uit totaal vier rijders. In de beginfase keek Jeffrey nog even de kat uit de boom, maar hij sloeg in de slotfase toe. Met een sterke laatste ronde pakte hij zijn vierde overwinning van het seizoen in de Yamaha R3 Cup! Daarnaast werd Jeffrey ook keurig derde in de IDM Supersport 300 wedstrijd. In de tweede race van zondag ging Jeffrey niet van start, omdat hij maandag zich al moet melden bij het Red Bull MotoGP Rookies selectie evenement en het daarom te kort dag werd om pas na de wedstrijd te vertrekken.

Wat de beslissing van het team om niet te starten nog iets makkelijker maakte was dat Jeffrey al zeker is van de derde plaats in de Yamaha R3 Cup klassement. In de IDM Supersport 300 tussenstand is de JB6 Dutch Motorsport rijder al zeker van de vierde positie in de eindstand. Met vier overwinningen in 2018, waarvan drie in de laatste vier wedstrijden kunnen we spreken van een zeer goed eerste seizoen met de Yamaha R3!

Aanstaande maandag (1 oktober) begint het Red Bull MotoGP Rookies Cup selectie evenement. Vanaf dinsdag wordt er gereden op het Spaanse Guadix. Wij houden jullie via de Facebook-pagina ‘Jeffrey Buis Racing’ op de hoogte van de verrichtingen van Jeffrey in Spanje!

Fotografie: Henk Teerink