Jeffrey Buis kent een bewogen thuiswedstrijd op het TT Circuit in Assen

Jeffrey Buis sluit een bewogen thuiswedstijd af met een positief gevoel. Van vrijdag 22 april tot zondag 24 april landde het WK Superbike kampioenschap neer op het TT Circuit in Assen. De Kawasaki coureur heeft veel geleerd en neemt de nodige informatie mee naar de eerstvolgende wedstrijd.

Het wedstrijdweekend begon allesbehalve goed voor Jeffrey. Tijdens de eerste vrije training op vrijdagmorgen kwam Jeffrey hard ten val. Dit nadat hij pas enkele rondjes op de klok had gezet. Gelukkig kwam de 20-jarige coureur hier ongedeerd vanaf, de motor daarentegen had de nodige schade. Door het harde werken van het Motozoo Racing team stond de motorfiets er weer klaar voor de tweede vrije training. Hier heeft Jeffrey voornamelijk gewerkt aan het ritme en het vertrouwen krijgen in de Kawasaki ZX-6R. Hierdoor kon hij toch de nodige kilometers maken om aan zijn tempo te werken. Tijdens de kwalificatie kon Jeffrey niet het juiste rondje aan elkaar knopen en moest genoegen nemen met een 25e startplaats. In race een werd Jeffrey achttiende en tijdens race twee wist hij twintigste te worden.

De eerste race van het weekend begon met een slechte openingsronde. Jeffrey kwam van een 25e plaats en maakte enkele foutjes in het begin van de wedstrijd. Hierdoor moest Jeffrey van ver komen. Hij kon goed meekomen met een tweetal rijders voor hem en kon daarbij een constant tempo aanhouden. Dit resulteerde in een achttiend plaats tijdens de eerste wedstrijd op Assen. Race twee was het tegenovergestelde. Jeffrey kende een goede opening van de wedstrijd. Halverwege maakte hij een fout en verloor daarbij de aansluiting met de groep voor hem. Jeffrey leerde opnieuw veel tijdens zijn thuisrace op het TT Circuit in Assen. Deze informatie neemt hij mee naar de rest van het seizoen.

Jeffrey: “Het weekend begon met een stevige crash tijdens de eerste vrije training. Hierdoor mistte ik de nodige rijtijd op vrijdag. Tijdens de Superpole zat ik op het verkeerde moment op de verkeerde plaats. Ik kon niet het gewenste rondje eruit krijgen. Ik begon de wedstrijd vanaf de 25e plek. Race een begon met een slechte openingsronde, waardoor ik de aansluiting gauw verloor. Gedurende de wedstrijd kon ik wel constante rondetijden klokken en finishte zo op een achttiende plek. Tijdens race twee had ik juist een goede eerste ronde en kon diverse plaatsen winst maken. Halverwege maakte in een foutje en eindigde hierdoor op een twintigste plaats. Ik heb wederom veel geleerd tijdens mijn thuisrace. Dank aan het Motozoo Racing Team voor dit weekend op naar de volgende wedstrijd in Estoril.”

Over ongeveer een maand vindt de derde wedstrijd van het seizoen plaats in Estoril, Portugal. Dit vindt plaats in weekend van 20 tot 22 mei. Hier gaan we verder werken om sterker voor de dag te komen in het WK Supersport veld. Het was geweldig om alle Nederlandse fans langs de baan te zien, tot volgend jaar!

Foto credits: Randy van Maasdijk