Jeffrey Buis na goede tests klaar voor het nieuwe seizoen!

Het waren drukke weken voor Jeffrey Buis en zijn team. Zo waren er diverse tests, zijn de voorbereidingen in volle gang voor de eerste race en ook de teampresentatie kwam voorbij. Kortom; we hebben weer genoeg nieuws te melden!

De eerste meters met de Yamaha R3
Zondag 11 maart maakte Jeffrey zijn allereerste meters met de Yamaha R3. Jeffrey mocht deelnemen aan een testweek in Spanje georganiseerd door de KNMV. De test begon met drie dagen rijden op het Ricardo Tormo Circuit in Valencia en vervolgens drie testdagen op Alcarras. Jeffrey had meteen een goed gevoel met de nieuwe motor en hij ging iedere dag sneller. Na een week in Spanje te zijn geweest gingen Jeffrey en vader Constantijn met een goed gevoel naar huis.

Zeer geslaagde teampresentatie bij Autobedrijf Marco van Beek
De teampresentatie van Jeffrey Buis en zijn JB6 Dutch Motorsport team vond plaats zondagmiddag 25 maart bij sponsor Autobedrijf Marco van Beek. Het was een zeer geslaagde middag met een grote opkomst. Jeffrey en speaker Asse Klein blikten in de presentatie terug op het afgelopen seizoen en keken vooruit naar het seizoen 2018. Het doel van Jeffrey is simpel; gaan voor de titel in de Yamaha R3 Cup en proberen door te groeien naar het WK in het seizoen 2019. Grand Café Restaurant Prins Mauritshuis uit Blokzijl verzorgde de catering, waarvoor dank namens het hele team!

Tevens werd de Club van 50, 100 en 250 euro uitgebreid tijdens de teampresentatie. Heeft u ook interesse om Jeffrey te steunen, zodat hij zijn doelen kan bereiken? Dan kan je contact opnemen met penningmeester Babet van den Berg via penningmeesterjeffreybuisracing@hotmail.com.

Leerzame test in Assen
Zaterdag 31 maart organiseerde de KNMV een geslaagde testdag op het TT Circuit Assen. Ondanks dat de weersvoorspelling in eerste instantie niet best was, viel het uiteindelijk reuze mee en kon Jeffrey veel testmeters maken. In de eerste sessies was het team nog wat zoekende naar de juiste afstelling, maar daar zijn deze dagen juist voor bedoeld. In de laatste sessies liep het erg goed en was Jeffrey ook rap onderweg! Het was tevens de laatste test voor de start van het seizoen.

Crowdfunding gestart via Yvonne van Gennip Talenfonds
Via het Yvonne van Gennip Talentfonds hebben sporttalenten via de website https://sport.talentboek.nl/ de mogelijkheid om een crowdfunding te starten. Zo is Jeffrey ook sinds kort een actie gestart om zo bandensponsors te vinden. Meer hiervoor is te lezen op: https://bit.ly/2uEJy0z

Nieuwe website komt eraan
We zijn achter de schermen hard aan het werk met een nieuwe website voor Jeffrey. De website is straks te vinden via www.jeffrey-buis.nl. We verwachten deze nog voor de eerste race aan jullie te kunnen presenteren! We zullen dit via de Facebook-pagina van Jeffrey Buis Racing aan jullie bekend maken.

Het seizoen van Jeffrey start op 14 en 15 april in Croix!
Het eerste raceweekend van de Yamaha R3 Cup wordt verreden in het weekend van 14 en 15 april op het circuit Croix en Ternois in Frankrijk. Jeffrey heeft hier een aantal jaar geleden al eens een 4-uurs brommerwedstrijd gereden, dus hij kent de layout van het circuit. Op zaterdag staan er twee kwalificatietrainingen op het programma en zondag worden er twee races verreden. Vrijdag voorafgaand aan het raceweekend mogen Jeffrey en zijn Yamaha R3 collega’s nog een extra dag trainen op het Franse circuit.

 

Fotograaf: Henk Teerink