Jeffrey Buis naar WK Supersport 300 met MTM Kawasaki!

Voor motorcoureur Jeffrey Buis gaat er een droom in vervulling. De 16-jarige coureur uit Steenwijkerwold gaat in 2019 van het start in het World Supersport 300 kampioenschap met MTM Kawasaki Team. Jeffrey zal zijn debuut in het wereldkampioenschap gaan maken met een Kawasaki Ninja 400.

Jeffrey Buis maakte afgelopen seizoen de overstap van de Moto3 naar de Supersport 300 motoren. De jonge coureur uit Steenwijkerwold kwam uit in de Yamaha R3 Cup en bleek zich snel te kunnen aanpassen aan deze voor hem nieuwe motor door de eerste race van het jaar op zijn naam te schrijven. In totaal wist Jeffrey vier wedstrijden te winnen en dit succesvolle jaar opende deuren voor het seizoen 2019.

Deze volgende stap werd gevonden bij MTM Kawasaki Team, waar Jeffrey volgend jaar zal uitkomen in het WK Supersport 300 kampioenschap! Jeffrey zal gaan rijden met een Kawasaki Ninja 400 voor het team afkomstig uit België. Jeffrey gaat deel uitmaken van een team van maar liefst vier Nederlandse rijders; Scott Deroue, Robert Schotman en Dion Otten.

In de winterperiode zal Jeffrey voor het eerst gaan testen met de Kawasaki en op 7 april zal de eerste WK-race zijn op Motorland Aragon in Spanje. Het tweede evenement van het seizoen is de thuisrace op het TT Circuit Assen. Deze wedstrijd vindt plaats op zondag 14 april, dus zet deze datum alvast in uw agenda om Jeffrey te komen aanmoedigen!

Jeffrey Buis: ‘Ik ben alle mensen en bedrijven die mij steunen zeer dankbaar dat ik de kans krijg om volgend jaar de stap te maken naar het wereldkampioenschap! De mensen die ik spreek zijn zeer enthousiast over het MTM Kawasaki Team, dus ik ben dan ook zeer gelukkig dat ik voor dit mag gaan rijden. Ik kan dan ook niet wachten om voor het eerst te testen met de Ninja 400. Het is voor mij een nieuwe machine, maar ik heb er alle vertrouwen in dat we er samen met MTM Kawasaki een mooi seizoen van kunnen maken!’

Op het moment van schrijven is het team van Jeffrey Buis Racing nog op zoek naar sponsoren en partners voor het seizoen 2019. Mochten er bedrijven of personen interesse hebben om Jeffrey te steunen bij zijn avontuur in het wereldkampioenschap, dan kan er contact opgenomen worden met Constantijn Buis via +316 105 863 80 of info@jeffrey-buis.nl.