Jeffrey Buis vindt vertrouwen terug en maakt stappen tijdens raceweekend in Donington Park

Jeffrey Buis en het Motozoo Racing Team streken van 15 tot en met 17 juli neer in een zonovergoten Groot-Brittannië voor de vijfde ronde van het WK Supersport kampioenschap. Ze waren te gast op het circuit van Donington Park. Na enkele lastige wedstrijden vond Jeffrey het vertrouwen terug en maakte goede stappen in Engeland. Met een 21e plaats in race een en twintigste plaats in race twee kijkt Jeffrey terug op een geslaagd weekend. 

Tijdens de vrije trainingen werd er gewerkt aan de setting van de motor, zodat Jeffrey het beste uit de Kawasaki ZX-6R kon halen. Hoewel de uitslag van de vrije trainingen het niet liet zien werden er flinke stappen gemaakt met de afstelling van de motorfiets maar ook met het zelfvertrouwen van de jonge Nederlander. Naarmate de rondjes voorbijgingen werd het gevoel op de motor steeds beter, wat resulteerde in een goede basis voor de rest van het weekend.

Tijdens de Superpole wist Jeffrey de nodige progressie te maken ten opzichte van de vrijdag. Hij reed maar liefst anderhalve seconde sneller tijdens de kwalificatie. Hiermee boekte hij goede vooruitgang en verkleinde daarmee het gat richting de rijders voor hem. Jeffrey wist zich te kwalificeren op een 30e plaats voor de twee te verrijden wedstrijden later in het weekend.

De eerste race op zaterdagmiddag ging later van start, eerst doordat een rijder problemen had met zijn vizier seconden net voordat de startlichten aangingen. Vervolgens werd de race stilgelegd vanwege een rode situatie, door een valpartij in de openingsronde die Jeffrey net wist te ontwijken. Maar Jeffrey wist zich goed te focussen en tijdens de herstart zat hij er direct goed bij. Tijdens de eerste ronde passeerde hij meerde rijders en kwam door op een twintigste plek. Vervolgens kon hij een goed ritme blijven rijden en leerde hij veel van de rijders voor hem. Jeffrey passeert de finish als 21e tijdens de eerste race.

De tweede wedstrijd heeft Jeffrey afgesloten met een twintigste plaats. De Kawasaki-coureur wist in de openingsfase zijn plek te behouden en kon de eerste paar ronden van de race meekomen met de rijders voor hem. Gedurende de wedstrijd moest hij die laten gaan en reed hij eenzaam richting de twintigste plek.

Jeffrey: “Het was een positief weekend in Donington. Ten opzichte van het vorige wedstijdweekend hebben we grote stappen kunnen maken. De motorfiets hebben we positief kunnen veranderen en beter naar mijn hand kunnen zetten. Ook heb ik aan mijzelf kunnen werken de afgelopen tijd maar ook tijdens het raceweekend in Donington. Ik ben tevreden met het verloop van het weekend. We maken stappen in de goede richting en daar wil ik tijdens de volgende wedstrijd in Most aan verder werken. Ik wil het Motozoo Racing Team bedanken voor hun werk dit weekend.”

Jeffrey maakt zich alweer op voor de volgende wedstrijd. Over twee weken is hij terug op het Tsjechische circuit van Autodrom Most waar hij er alles aan gaat doen om dichter bij de punten te komen.

Foto credits: Randy van Maasdijk