Jeffrey Buis wint tijdens debuut in de Yamaha R3 Cup

Jeffrey Buis heeft een uitstekende indruk achtergelaten tijdens de eerste ronde van de Yamaha R3 Cup in Croix en Ternois. Zijn debuutrace in deze cup wist de 16-jarige uit Steenwijkerwold zelfs te winnen! Na de tweede manche mocht Buis opnieuw naar het podium, deze keer werd hij derde.

Afgelopen weekend werd de eerste ronde van de Yamaha R3 Cup verreden op het circuit van Croix en Ternois in Frankrijk, tevens het debuut van Jeffrey Buis in deze competitie. Vrijdag mochten de coureurs een dag trainen op het Franse circuit en zaterdag waren er twee kwalificaties. Ondanks een kleine schuiver in de eerste kwalificatie wist Buis een keurige derde tijd te zetten. Na tweede kwalificatie stond Buis nog steeds derde en zo kwalificeerde hij zich netjes op de eerste startrij voor zijn debuutrace in de Yamaha R3 Cup.

In de eerste race moesten de coureur van start op regenbanden, omdat de baan nog grotendeels nat was. Buis had een uitstekende start en kwam na de eerste ronde als tweede door achter Kevin Mijwaart. Het tweetal wist weg te rijden van de concurrentie en Buis ging na een aantal ronden in de aanval. Buis nam de leiding over en deze wist hij vast te houden tot aan de finish, waardoor hij zijn allereerste race in de Yamaha R3 Cup winnend wist af te sluiten!

In de tweede race kwam Buis in de eerste bocht niet helemaal goed uit en maakte vervolgens ook nog een klein foutje in een poging om snel naar voren te komen. Mijwaart en zijn teammaat Finn de Bruin hadden vooraan een kleine voorsprong gepakt en Buis vocht daarachter met Noah Bronkhorst voor de derde plaats. Dit duel wist Buis opnieuw te winnen, waardoor hij ook na afloop van de tweede race naar het podium mocht.

Jeffrey Buis: ‘De eerste race ging erg goed. In de eerste ronden kon ik veel leren van de lijn van Kevin in de natte omstandigheden. In het tweede deel van de race kon ik er voorbij en de race winnen. Over mijn tweede race ben ik niet helemaal tevreden, want ik maakt een foutje in het begin waardoor de eerste twee rijders weg waren. Een derde plaats is ook zeker niet slecht. Het was mooi begin in de Yamaha R3 Cup!’

Buis gaat nu samen met De Bruin aan de leiding in het kampioenschap met 41 punten. Over twee weken komt Buis weer in actie, dan op het Duitse circuit van Oschersleben.

Uitslag | Race 1

Uitslag | Race 2