Leerzaam raceweekend voor Jeffrey Buis in het WK Supersport op Aragon

Jeffrey Buis zijn allereerste wedstrijd in het prestigieuze WK Supersport kampioenschap zit erop. Jeffrey wist gedurende het weekend veel progressie te maken, wat hij om wist te zetten naar een zestiende startpositie. Tijdens race een moest de Kawasaki-coureur vroegtijdig opgeven vanwege technische problemen. In race twee werd Buis achttiende, niet ver verwijderd van de punten.

De eerste ronde om het World Supersport kampioenschap werd verreden op het Motorland Aragon in Spanje. Het was een spannend en enerverend weekend. Voor Jeffrey was het zijn eerste wedstrijd in de voor hem nieuwe categorie. Tijdens de vrije trainingen waren de weersomstandigheden ideaal, een aangename tempratuur en weinig wind zorgden voor goede meters voor de Kawasaki coureur. In de eerste vrije training werden er nog enkele aanpassingen gedaan aan de motor. Dit zorgde voor veel progressie in vrije training twee, waardoor Jeffrey constant en snelle rondetijden kon draaien. Hij sloot de dag af met een 21e tijd op de ranglijst. Hierdoor ging hij de tweede dag met veel vertrouwen in. Tijdens de Superpole wist de Motozoo Racing Team coureur zich wederom flink te verbeteren, wat resulteerde in een zestiende startpositie voor zijn allereerste wedstrijd in het WK Supersport kampioenschap.

Jeffrey Buis was gemotiveerd en had zin in zijn eerste race in het WK Supersport. De start van de eerste race was goed en Jeffrey kon zich mengen in een groep met rijders. Na enkele rondes moest de 20-jarige coureur zijn Kawasaki ZX-6R de pitstraat in sturen vanwege technische problemen. Hierdoor was Jeffrey genoodzaakt om de wedstrijd vroegtijdig te beëindigen. Dit was uiteraard niet de race waarop Jeffrey had gehoopt tijdens zijn debuut race in deze klasse.

De tweede wedstrijd is Jeffrey als achttiende gefinisht. Hiermee heeft hij zijn eerste wedstrijd in dit kampioenschap uitgereden, vanwege de technische problemen tijdens de eerste race. Aan het begin van de race kon hij goed meekomen met een groep rijders. Naarmate de wedstrijd volgde kreeg Jeffrey te maken minder grip. Hiermee was de jonge Nederlander nog niet bekend en moest hier gedurende de wedstrijd aan wennen. Op het laatste moment wist Jeffrey nog enkele posities te winnen, wat goed was voor een achttiende plaats.

Jeffrey: “Op de vrijdag begonnen we met een paar aanpassingen maar gedurende de dag kon ik constant snelle rondetijden draaien. De informatie hebben we meegenomen naar de Superpole. Deze sessie verliep goed, ik kon mijn tijd continu verbeteren. Daarbij reed ik die tijden zelf, waar ik uiteraard tevreden mee kon zijn. De eerste race begon goed, ik kon meekomen met een groep rijders maar door technische problemen heb ik helaas de race niet uitkunnen rijden. Het doel van race twee was daarom ook uitrijden en veel leren. Halverwege de wedstrijd begon de grip af te nemen, iets waar ik nog weinig ervaring mee heb. De laatste paar rondjes kon ik wat tijd goedmaken en finishte op een achttiende plaats. Ik wil het Motozoo Racing Team bedanken voor dit weekend.”

Over twee weken is het WorldSBK te gast op het TT Circuit in Assen. In het weekend van 22 tot 24 april rijdt Jeffrey rijdt zijn thuiswedstrijd, kom jij hem ook aanmoedigen?

Foto credit: Randy van Maasdijk