Mooi en leerzaam WK Supersport debuut voor Jeffrey Buis in Argentinië

Jeffrey Buis heeft zijn WK Supersport debuut op het Circuito San Juan Villicum in Argentinië met één WK-punt afgesloten. Na een zeer leerzaam weekend met veel progressie finishte de 19-jarige coureur, die uitkwam voor het G.A.P. Motozoo Racing by Puccetti team, als vijftiende in de tweede race.

Afgelopen weekend mocht Jeffrey Buis zijn debuut maken in de WK Supersport (600) klasse. Dit gebeurde op het Circuito San Juan Villicum in Argentinië. Jeffrey had de kans om voor het G.A.P. Motozoo Racing by Puccetti team uit te komen op een Kawasaki ZX-6R. Het raceweekend stond in het teken van veel leren en progressie maken. Tijdens de eerste dag stonden er twee vrije trainingen op het programma. Praktisch iedere ronde ging Jeffrey sneller en wist hij in goede samenwerking met het team een steeds beter gevoel op de motor te vinden. Zaterdagmorgen in de Superpole kwalificatie haalde Jeffrey ruim twee seconden van zijn tijd van vrijdag af, waarmee hij de achterstand naar de vaste World Supersport rijders flink wist te verkleinen. De coureur uit Steenwijkerwold zette een negentiende tijd, waardoor hij vanaf de zevende startrij aan zijn eerste WK Supersport races mocht beginnen.

Zaterdagmiddag ging Jeffrey voor de eerste keer van start in een WK Supersport wedstrijd. Deze races zijn een stuk langer dan een WK Supersport 300 wedstrijd, wat toch even wennen is. In de openingsronden had de 19-jarige coureur een mooi gevecht met twee andere rijders om de achttiende plaats. Na een aantal ronden viel het wat uit elkaar en kwam Jeffrey alleen op de negentiende plaats te rijden. In de loop van de race zou Jeffrey door een crash nog een positie opschuiven en kwam hij als achttiende over de finish. Jeffrey wist zijn rondetijd van de kwalificatie opnieuw aan te scherpen, waardoor hij ook in deze outing opnieuw een stijgende lijn liet zien.

Zondagmorgen begon Jeffrey gelijk sterk in de warm up sessie, waarin hij zijn snelste tijd van het weekend noteerde. De Kawasaki-coureur reed in deze sessie veel samen met snellere rijders, waar hij veel van kon leren. Dit alles kon Jeffrey weer toepassen in de tweede race, wat erin resulteerde dat hij veel constantere race kon rijden vergelijken met de eerste manche. Zijn goede optreden met een mooie stijgende lijn werd zelfs beloond met een WK-punt, want Jeffrey passeerde na negentien ronde als vijftiende de finishlijn.

Jeffrey Buis: “Ik heb enorm genoten van mijn debuut in het WK Supersport! Het was sowieso al een heel avontuur om in Argentinië te racen. Het G.A.P. Motozoo Racing by Puccetti team heeft mij uitstekend ondersteund en ik heb enorm veel geleerd. De races waren zeker even wennen. In de Supersport 300 zijn de wedstrijden korter en racen we vaak in een grote groep, dat was nu anders. Iedere sessie en race heb ik mij weten te verbeteren en dat was het belangrijkste doel. Er gaaf dat we de tweede race met een WK-punt konden afsluiten. Dit weekend vormt een goede basis om op door te bouwen. Ik wil het team en al mijn sponsoren enorm bedanken!”