NIEUWS | Jeffrey Buis met Motozoo Racing by Puccetti naar WK Supersport in 2022

Jeffrey Buis maakt in het seizoen 2022 de overstap naar de WK Supersport (600) categorie. De 19-jarige coureur uit Steenwijkerwold, die in 2020 wereldkampioen werd in de WK Supersport 300 klasse, zal volgend seizoen uitkomen voor Motozoo Racing by Puccetti. Dit is hetzelfde team waarvoor Jeffrey onlangs zijn WK Supersport debuut maakte in Argentinië.

Jeffrey Buis reed de afgelopen drie seizoenen in de WK Supersport 300 klasse voor MTM Kawasaki. Na een leerseizoen pakte de Kawasaki-coureur in 2020 de wereldtitel. Afgelopen jaar eindigde Jeffrey als derde in het klassement. Gedurende het seizoen 2021 maakte de Nederlander ook al veel trainingsmeters met een Kawasaki ZX-6R. Onlangs kreeg Jeffrey de kans om voor Motozoo Racing by Puccetti zijn WK Supersport (600) debuut te maken in Argentinië. Ook zal hij van 19 t/m 21 november de laatste WK-ronde in Indonesië rijden.

De samenwerking tussen beide partijen bevalt uitstekend, waardoor Motozoo Racing by Puccetti nu bekend kan maken dat Jeffrey in 2022 een volledig WK Supersport seizoen zal rijden. Het team wordt direct ondersteund door Kawasaki Motors Europe. Benjamin Currie wordt Jeffrey’s teamgenoot binnen het Kawasaki-team.

Jeffrey Buis: “Ik ben heel erg blij om bekend te kunnen maken dat ik in 2022 zal rijden in het WK Supersport 600 kampioenschap. Ik kreeg van Motozoo Racing by Puccetti de kans om in Argentinië mijn debuut te maken in deze klasse. Het gevoel met het team is erg goed, ze zijn professioneel en goed voorbereid. Tijdens het eerste evenement wisten we ook al in de punten te finishen. We kunnen ons nu gaan voorbereiden op het seizoen 2022, te beginnen met nog een race in Indonesië waar ik opnieuw veel hoop te leren. Ik kijk er enorm naar uit en ik wil het team bedanken voor deze kans!”