Sterk optreden van Buis in de IDM Supersport 300 op Schleiz

Jeffrey Buis is twee keer als zevende over de finish gekomen bij zijn optreden in het Duitse Supersport 300 kampioenschap in Schleiz. In de tweede race kwam Jeffrey na een mooi gevecht als beste Yamaha-coureur over de finish.

Jeffrey Buis reed in het weekend van 27 t/m 29 juli op de Schleizer Dreieck, een semipermanent circuit in Duitsland. Tijdens dit evenement werd er niet gereden voor de Yamaha R3 Cup, maar Jeffrey reed mee in het Duitse IDM Supersport 300 klasse. Het werd een erg leerzaam weekend voor Jeffrey op een circuit met veel spectaculaire bochtencombinaties en hoogteverschillen. Het vinden van een goede slipstream bleek erg belangrijk te zijn, dit scheelde op een ronde namelijk ruim een seconde. In de kwalificatie wist de coureur van het JB6 Dutch Motorsport Team een negende tijd op de klokken te brengen, waardoor hij vanaf de derde startrij mocht beginnen aan de wedstrijden.

De eerste race op zaterdagmiddag leverde een mooie race op voor Jeffrey. De start was niet geweldig, maar Jeffrey wist al snel een aantal plaatsen goed te maken. De Yamaha-coureur haakte aan bij twee landgenoten die vochten voor de zesde plaats. Jeffrey was van plan om in het slot van de race toe te slaan, maar daar kreeg hij de kans niet voor. Vanwege een crash werd de race vier ronden voor het einde afgebroken met een rode vlag. Jeffrey werd zevende in de einduitslag.

In de tweede manche vocht Jeffrey met dezelfde rijders en deze keer ging het gevecht om de zevende plaats in de wedstrijd. Het was een groepje van vier waarbij Jeffrey en Milan Merckelbagh constant het kopwerk verrichten. In de laatste ronde wist Jeffrey de hele groep achter zich te houden en kwam daardoor als zevende en beste Yamaha-coureur over de finish, waardoor Jeffrey het weekend met een grote glimlach kon afsluiten.

De volgende race van Jeffrey Buis is tijdens de Gamma Racing Day voor de Yamaha R3 Cup, een zeer groot motor- en autosportevenement op het TT Circuit Assen. Jeffrey rijdt dan zaterdagmorgen 18 augustus de kwalificaties en zondagmorgen 19 augustus de wedstrijd.

Fotografie: Henk Teerink