Zeer nuttig weekend met goede resultaten op de Lausitzring

Jeffrey Buis is tijdens de IDM Supersport 300 wedstrijden op de Lausitzring tweemaal als zesde over de finish gekomen. In de eerste manche was Jeffrey de snelste Yamaha-rijder en in de tweede race kwam hij 0.041 seconde tekort om weer als beste Yamaha-coureur gekroond te kunnen worden. Al met al was het zeer nuttig en leerzaam weekend voor de 16-jarige coureur.

Jeffrey Buis kwam een week na zijn overwinning tijdens de Gamma Racing Day opnieuw in deze actie. Deze keer niet voor de Yamaha R3 Cup, maar in de Duitse IDM Supersport 300 klasse op de Lausitzring. De vrije trainingen gebruikte Jeffrey om het circuit te leren kennen. Tijdens de eerste kwalificatie was de baan nat. Jeffrey nam in deze sessie geen risico’s, omdat er later op de dag nog een tweede kwalificatie en wedstrijd op het programma stond. In de tweede kwalificatie kon Jeffrey geen goede slipstream vinden, iets wat wel erg belangrijk is op dit circuit. Jeffrey was dan ook niet helemaal tevreden over zijn achtste startpositie.

De start van Jeffrey in de eerste race was niet heel goed, want hij kwam niet goed op gang met schakelen. Vervolgens wist de 16-jarige coureur wel snel een paar plaatsen te winnen en vond de aansluiting bij een groepje die vocht voor de zesde plaats. Jeffrey sloeg toe in de laatste ronde en stelde de zesde positie veilig in een groep van vier rijders, waardoor hij tevens als beste Yamaha-coureur de finishlijn passeerde. Dit was het maximale resultaat voor Jeffrey met de Yamaha in deze IDM Supersport 300 klasse.

In de tweede race maakte Jeffrey deel uit van hetzelfde groepje, maar deze keer werd er gestreden voor de vijfde plaats. Jeffrey wist zijn beste rondetijd van het weekend te noteren en was daarmee tevens de snelste Yamaha-rijder op de Lausitzring. Jeffrey kwam op de finish 0.041 seconde tekort op de Duister Mickey Winkler en werd als tweede Yamaha-rijder zesde in de wedstrijd. Het was een zeer nuttig weekend voor Jeffrey, waarbij hij twee races heeft kunnen vechten op een goed niveau.

De volgende race voor Jeffrey is in de Yamaha R3 Cup tijdens het IDM evenement op het TT Circuit Assen. Dit evenement vindt plaats van 7 t/m 9 september. In dat weekend worden er twee wedstrijden gereden.

Fotograaf: Henk Teerink