Tweede plaats voor Jeffrey Buis tijdens Gamma Racing Day

Jeffrey Buis reed afgelopen in de IDM Supersport 300 klasse tijdens de Gamma Racing Day. De MTM Kawasaki coureur scoorde een keurige tweede plaats in de eerste race. De tweede wedstrijd verliep niet naar wens en daarin kwam Jeffrey als negende over de finish.

Het volledige MTM Kawasaki team kwam afgelopen weekend in actie tijdens de Gamma Racing Day op het TT Circuit Assen. De Gamma Racing Day op het TT Circuit Assen is het grootste gecombineerde motor-, auto- en kartevenement van Europa. Jeffrey Buis kwam uit als gastrijder in de IDM Supersport 300 categorie, net als hij onlangs deed in Schleiz. Tijdens de eerste droge kwalificatie op vrijdag stuurde Jeffrey zijn Kawasaki Ninja 400 naar een vierde tijd, nadat hij lang bovenaan op de tijdlijst stond. In de tweede kwalificatie op zaterdag was het volledig nat. Jeffrey bouwde een goed gevoel op in deze omstandigheden en klokte een zevende tijd.

Zondag werden er twee wedstrijden verreden met veel toeschouwers op de tribunes. In de eerste race was de baan nog wat, waardoor de rijders van start gingen op regenbanden. Jeffrey voelde zich goed thuis op deze opdrogende baan en reed eigenlijk constant vooraan in de grote kopgroep, waarbij hij ook veel kopwerk deed. In het slot van de wedstrijd viel de groep wat uit elkaar, maar na een spannend gevecht finishte hij achter teammaat Scott Deroue keurig als tweede in de eerste wedstrijd.

In de tweede race was de baan volledig droog. Jeffrey begon net als in de eerste race sterk en bemoeide zich in de grote groep voor plaats twee. Later in de race ondervond Jeffrey wat problemen met de motor, waardoor er niet meer in zat dan een negende plaats. Aangezien de Gamma Racing Day voornamelijk werd gezien als een trainingsweekend, verzamelde het team in deze race wel veel waardevolle informatie voor de komende WK-races. Voor Jeffrey gaat nu de focus weer volledig op het laatste deel van het WK Supersport 300 seizoen.

Volgende week zal de 17-jarige coureur uit Steenwijkerwold gaan testen op het circuit van Portimão in Portugal, waar in het weekend van 6 t/m 8 september een WK-wedstrijd op het programma staat.

Jeffrey Buis: ‘We hebben dit weekend gebruikt als een trainingsweekend, maar natuurlijk ging ik ook voor een goed resultaat. De trainingen en kwalificaties verliepen goed en ik stond vierde op de grid. De eerste race heb ik gewoon goed opgebouwd en ik was blij met de tweede plaats. In de tweede race ondervonden we helaas wat problemen en konden we niet vechten voor het podium. Nu kijken we vooruit en gaan we ons klaarmaken voor de test in Portugal!’

Fotografie: Henk Teerink