Sterke races met podium voor Jeffrey Buis tijdens IDM Schleiz

Jeffrey Buis reed afgelopen weekend eenmalig in het Duitse IDM Supersport 300 kampioenschap in Schleiz. En niet zonder succes, want Jeffrey kwam na beide races als tweede over de finish. Een heel mooi trainingsweekend met een goede resultaten!

Het Duitse IDM-evenement in Schleiz was voor Jeffrey Buis een ideale gelegenheid om in het ritme te blijven tijdens de lange zomerstop van de WK Supersport 300 klasse. Naast Jeffrey stonden er meer WK-rijders aan de start in Schleiz. De coureur uit Steenwijkerwold reed in de IDM Supersport 300 klasse met zijn eigen motor geprepareerd door de HdeB Engineering. Aangezien Jeffrey lang niet meer met deze motor had gereden, werd er tijdens de vrije trainingen in de warme omstandigheden hard gewerkt om een goede afstelling te vinden. In de kwalificaties van zaterdag had Jeffrey het goede gevoel met de motor te pakken en zette hij een zesde tijd. Jeffrey is over het algemeen sterker in de races dan in de trainingen en zo ook in Schleiz.

In de eerste race wist Jeffrey aan te haken bij de grote kopgroep en zich vervolgens ook langzaam maar zeker naar voren te knokken. Vijf rijders zaten er nog in de voorste groep bij het ingaan van de laatste ronde. Jeffrey reed in tweede positie en nam nog even de leiding over. Het was dringen in de laatste chicane en op de finishstreep lag de 17-jarige coureur tweede. In de tweede race kwam er na drie ronden vanwege een crash een rode vlag situatie. Voor de rode vlag zat Jeffrey er gelijk weer goed bij. Er volgde een herstart over zeven ronden, er was dus maar weinig tijd om naar voren te komen. Jeffrey ging als zesde de eerste bocht in en wist zich vervolgens in deze sprintrace knap door de kopgroep te werken. Na zeven ronden finishte Jeffrey opnieuw op een keurige tweede plaats, waardoor hij zijn tweede IDM-podium van het weekend behaalde.

Tijdens de lange zomerstop van de WK Supersport 300 klasse staat er nog een evenement voor Jeffrey gepland. Tijdens de Gamma Racing Day van 16 t/m 18 augustus op het TT Circuit Assen rijdt de 17-jarige coureur in de ONK Supersport 300 klasse. Tijdens het grote en altijd zeer goed bezochte gecombineerde motor-, auto- en kartevenement rijdt Jeffrey zondag twee wedstrijden. Jeffrey heeft goede herinneringen aan de Gamma Racing Day, want vorig jaar wist hij daar de race in de Yamaha R3 Cup te winnen.

Jeffrey Buis: ‘Het weekend begon wat moeilijk, maar in ieder sessie ging het beter en wisten we een betere afstelling te vinden. In de wedstrijden heb ik hard gevochten in de kopgroep en dat heeft goed uitgepakt met twee podiumplaatsen als resultaat. Ik wil de mensen om mij heen bedanken die mij dit weekend heel goed hebben geholpen om deze uitslagen te behalen, super!’

Thanks Damon Teerink voor de prachtige foto's!