Tweede plaats voor Jeffrey Buis bij gastoptreden in OW Cup

Jeffrey Buis is zaterdag 19 mei tweede geworden bij een gastoptreden in de OW Cup. De Yamaha-rijder kwam uit in de ONK SuperCup 300 klasse, waarbij Buis nuttige testmeters maakte in aanloop naar de komende Yamaha R3 Cup wedstrijden.

Jeffrey Buis reed afgelopen zaterdag met een gastoptreden in de ONK SuperCup 300 klasse van de OW Cup op het TT Circuit Assen. De coureur uit Steenwijkerwold gebruikte deze dag als test voor de aankomende Yamaha R3 Cup wedstrijden. ONK SuperCup 300 klasse komt bij de OW Cup samen in de baan met de snellere 600cc motoren van de ONK SportCup 600. Na twee kwalificaties noteerde Buis een derde tijd.

In de race wist Buis er nog een schepje bovenop te doen. De 16-jarige coureur kwam als tweede door naar de eerste ronde. Ook wist Buis zijn rondetijden van de trainingen flink te verbeteren en hij wist in de race een 1’58.627 als snelste tijd te klokken. In de race over twaalf ronden wist Buis veel nuttige testmeters te maken en hij kwam uiteindelijk op een keurige tweede plaats over de finish.

Jeffrey Buis: ‘Het was een goede testdag en ik ben tevreden over mijn wedstrijd. Ik wist diverse goede rondetijden te klokken. Daarnaast hebben we later dit jaar nog drie races voor de Yamaha R3 Cup op Assen, daarom was ook nuttig om hier te rijden!’

Volgende week (26 en 27 mei) staat de derde ronde van de Yamaha R3 Cup op het programma. Er wordt dan gereden op het Belgische circuit van Mettet.

Fotograaf: Henk Teerink