Tweemaal podium tijdens de Dutch TT voor Jeffrey Buis

Jeffrey Buis heeft zijn eerste optreden tijdens de TT van Assen succesvol afgesloten. In de eerste race eindigde Buis op een derde plaats. In de tweede race vocht de JB6 Dutch Motorsport coureur voor de overwinning en kwam hij als tweede over de finish. Een dubbel podium voor Buis tijdens het grootste motorsportevenement van Nederland.

Jeffrey Buis reed afgelopen weekend voor de eerste keer in zijn leven tijdens de TT van Assen. De Yamaha R3 Cup, waar Buis in uitkomt, reed tijdens de Dutch TT samen met de ONK Supersport 300 klasse. Het Yamaha R3 Cup reglement is meer standaard ten opzichte van de WK-motoren die in de ONK Supersport 300 uitkwamen, waardoor je eigen kon spreken van twee categorieën binnen één veld. Buis was zevende van zijn Yamaha R3 Cup klasse tijdens de eerste vrije training op vrijdag. Later op de dag stond er de kwalificatietraining op het programma.

De 16-jarige coureur begon erg sterk aan deze sessie, want in zijn eerste vliegende ronde was hij al anderhalve seconde sneller dan tijdens de vrije training. In zijn tweede ronde crashte Buis in Manderveen. Een vervelende valpartij, waarbij de jonge rijder vast bleef zitten met zijn been in het wiel. Gelukkig kwam Buis er enkel met zere knie vanaf. Ondanks dat Buis maar één ronde had gereden, zette hij wel een vijfde tijd neer in de Yamaha R3 Cup. In de gecombineerde uitslag met de ONK Supersport 300 klasse stond Buis vijftiende, waardoor hij in de races vanaf de vijfde startrij mocht vertrekken.

In de eerste op zaterdagmiddag kende Buis een goede start en wist in de eerste ronde al op te schuiven naar een derde positie. Door zijn inhaalacties mistte Buis net de aansluiting met de twee leiders en kwam de JB6 Dutch Motorsport coureur alleen te rijden. Twee concurrenten reden de hele race op een kleine twee seconden achter Buis, maar hij wist de jagende rijders achter zich te houden. Hierdoor finishte Buis als derde en pakte hij zijn vijfde podium van het seizoen.

Kort na de MotoGP-wedstrijd werd de tweede race van het weekend verreden. Net als in de eerste manche had Buis een goede start. Deze keer kon hij wel gelijk de aansluiting vinden bij leiders Finn de Bruin en Kevin Mijwaart. Er volgde een geweldig gevecht, waarbij er in iedere ronde positiewisselingen te zien waren. Buis reed in de laatste sector van de slotronde nog aan de leiding, maar werd gepasseerd in de laatste GT-bocht door Mijwaart. Buis scoorde een keurige tweede plaats en zijn tweede podium tijdens de Dutch TT. Door deze goede scores is Buis gestegen naar de derde plaats in het klassement.

Volgend weekend (6 t/m 8 juli) komt Buis opnieuw in actie, dan rijdt de 16-jarige coureur op het circuit van Zolder in België in de Yamaha R3 Cup.