Vijftiende plaats voor Jeffrey Buis na opnieuw een leerzaam WorldSSP weekend in Indonesië

Jeffrey Buis ging ook met G.A.P. Motozoo Racing by Puccetti team van start tijdens de laatste WK Supersport ronde in Indonesië. De 19-jarige coureur leerde opnieuw heel veel in deze voor hem nieuwe klasse en sloot het raceweekend op het gloednieuwe Pertamina International Street Circuit af met een vijftiende plaats, wat voor hem zijn tweede WK Supersport punt in 2021 betekende.

Na zijn debuut in Argentinië, mocht Jeffrey Buis ook de laatste ronde van het World Supersport (600) seizoen rijden voor het Motozoo Racing by Puccetti team. Dit is tevens het team waar Jeffrey volgend jaar het gehele seizoen voor zal rijden. Er werd gereden op een gloednieuw circuit: het Pertamina Mandalika International Street Circuit in Indonesië. Een prachtige accommodatie!

Vanaf de eerste training ging de 19-jarige coureur verder waar hij in Argentinië was gebleven en eigenlijk nog wel iets beter. Het verschil met de kop van het veld wist hij flink te verkleinen. In de tweede vrije training lukte het niet om deze lijn door trekken, maar een dag later wel. In de Superpole kwalificatie wist Jeffrey een flinke stap te maken door bijna twee seconden van zijn tijd af te halen. Op drie seconden van de snelste tijd, plaatste Jeffrey zich als twintigste tijdens zijn tweede optreden in deze klasse.

In de openingsronde van de eerste race wist Jeffrey meerdere rijders te passeren. Hierdoor kwam hij op een zestiende plaats te rijden. Vervolgens viel de Kawasaki-coureur een paar plaatsen terug en begon het te regenen. Er ontstond een lastige situatie, maar de regen zette niet echt door. Later in de race droogde de baan weer op. Jeffrey kon in deze fase net niet aanpikken bij een groep rijders die voor de punten aan het strijden waren en kwam alleen te rijden. Jeffrey kwam als zestiende over de finish.

Ook in de tweede race begon het in de openingsronden wat te regenen. Jeffrey wist in de eerste ronde een aantal rijders met een inhaalactie te passeren. Echter bleek dat Jeffrey net te vroeg weg was bij de start, waardoor hij als straf twee long lap penalty’s moest nemen. Hierdoor verloor de Kawasaki-coureur de aansluiting met de groep, maar wist hij wel een goed ritme te rijden en kon hij opnieuw veel leren in de negentien ronden durende race. Als beloning pakte de coureur uit Steenwijkerwold een WK-punt door als vijftiende te finishen.

Jeffrey Buis: “Het was opnieuw een zeer leerzaam weekend! Er is nog genoeg ruimte voor verbetering, maar we hebben ook stappen gemaakt. Het lukte om op hetzelfde niveau van Argentinië, misschien nog wel iets beter, te beginnen. In de kwalificatie kon aanpikken bij een aantal snellere rijders, waar ik veel van leerde. De wisselende condities in de eerste race waren niet makkelijk, maar daardoor wel erg leerzaam. Ik wil het team enorm bedanken dat ik kon racen in Argentinië en Indonesië. Deze ervaringen kan ik meenemen naar de wintertests. Het doel is om volgend seizoen vanaf de eerste ronde goed mee te kunnen strijden binnen het WorldSSP veld!”